Tips voor een stedentripje in Nederland

Naast een indrukwekkende natuur heeft Nederland ook prachtige steden! Hiervan hebben we misschien de helft nog niet eens gezien. Elke stad heeft weer zijn eigen unieke uitstraling en sfeer. Het is dan ook een perfect land voor een stedentripje! Maar welke steden zijn leuk om te bezoeken en wat kun je er precies doen? Wij vertellen het je graag!

Maastricht

Deze stad ligt misschien ver weg van je woonplaats en dat maakt het des te leuker om naartoe te gaan! Huur een auto bij Car Rental Holland en ga op pad! In Maastricht vind je prachtige gebouwen met een bourgondische sfeer en uitstraling. Hierdoor waan je je even in de tijd van vroeger voor je gevoel.

Scheveningen

Veel mensen kennen deze stad al van het strand waar ze altijd naartoe gaan, maar veel zijn nog niet in de binnenstad geweest. Dit is zonde, aangezien Scheveningen de perfecte combinatie is van strand én stad. Met het centrum bedoelen we eigenlijk Den Haag dat vlak achter de duinen ligt. Hier vind je tal van leuke winkeltjes en boetiekjes.

Nijmegen

Deze stad heeft veel moois te bieden! Veel mensen zijn dan ook aangenaam verrast na een bezoekje aan Nijmegen. Hier heb je prachtige oude gebouwen met punt dakjes en kleine ruitjes. Verder heeft het centrum een groot binnenplein met leuke winkeltjes en restaurantjes. Het heeft volgens veel mensen een beetje iets weg van Berlijn.

Utrecht

Wie kent deze stad niet? Utrecht, de stad met de leuke grachtjes. Boven de grachten vind je diverse winkeltjes en eetgelegenheden. Zo kun je heel de gracht uitlopen en in de tussentijd overal een beetje kijken. Het is niet voor niets een van de favoriete steden van veel mensen! Hiernaast heeft Utrecht een mooie historische kerk en gezellige pleintjes die in de avond gezellig verlicht zijn.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*